Концерт німецького скрипаля-віртуоза
Лінуса Рота в Одесі
Німецький культурний центр
"Баварський дім, Одеса" за підтримки Goethe-Institut Ukraine на Odessa Classics!
Міжнародний Фестиваль класичної музики
Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні, Анка Фельдхузен
Міжнародний Фестиваль класичної музики "Odessa Classics" вперше відбувся в Одесі в 2015 році з великим успіхом у слухачів, фахівців і ЗМІ України та інших країн, і вже встиг зарекомендувати себе як провідний фестиваль класичної музики в Україні.

Серед учасників були світові зірки першої величини: співаки Маттіас Герне і Паата Бурчуладзе, скрипалі Даніель Хоуп, Максим Венгеров, Майкл Гуттман, Берлінський, Бельгійський і Цюріхський Камерні Оркестри, піаніст Сіпріан Кацаріс, естонський ансамбль "Hortus Musicus", Влад Троїцький та інші.
В українській та зарубіжній пресі зазначалося, що фестиваль відповідає найвищим європейським стандартам і здатний залучати туристів і любителів високого мистецтва з різних країн. У 2020 році "Odessa Classics" пройшов вже в 6й раз. З 10 по 23 серпня його учасниками стали Лінус Рот, Даніель Хоуп, Себастіан Кнауер, Вадим Рєпін, П 'єтро де Марія, Цюріхський Модерн Балет Йен Хан, Національний Симфонічний Оркестр України та інші.
Наш подарунок міжнародному фестивалю -
концерт Лінуса Рота!
Концертом закриття фестивалю став виступ німецького скрипаля-віртуоза Лінуса Рота в дуеті з президентом фестивалю Народним артистом України піаністом Олексієм Ботвіновим. Лінус Рот подарував публіці фестивалю віртуозну гру на іменній скрипці Страдіварі "Dancla" 1703 року.

"Süddeutsche Zeitung" відзначає буйний темперамент, пекучу пристрасть і досконалість гри Лінуса, яка піднімає будь-який зал слухачів на ноги.

А сама Анне-Софі Муттер із захопленням відгукується про високо розвинені стилістичні знання, переконливе звучання і відкриту, харизматичну особистість Лінуса Рота.
У 2006 році дебютний альбом молодого музиканта отримав німецьку премію "Echo Klassik Award". Після чого Лінус Рот зробив собі ім 'я в якості одного з найцікавіших скрипалів свого покоління. Музиканта називають чемпіоном з виконання марно забутих творів і композиторів.

За останні 4 роки Лінус Рот додав у свою колекцію досягнень ще одну премію ECHO KLASSIK "За кращий концерт року 2017", став артистичним директором двох міжнародних фестивалів - на Ібіці та Оксенхаузені, і міжнародного конкурсу скрипалів імені Леопольда Моцарта в Аугсбурзі.
На концерті 23 серпня була максимально можлива кількість глядачів - 500 осіб - 50% залу, згідно з нормами МОЗу. Публіка із захопленням прийняла виступ, кілька разів влаштовувавши стоячу овацію. Прозвучали шедеври скрипкового репертуара- Соната Бетховена № 4, Соната Франка та Угорські Танці Бартока.
"Мені здається, рішення, яке прийняв Олексій Ботвінов, - не тільки мудре, але і людяне по відношенню до нас, виконавців, у яких з 'явилася можливість знову вийти на сцену, - сказав Лінус Рот після концерту, звертаючись до слухачів. У нас з 'явилася можливість знову зібратися разом, тому що збиратися разом і слухати виступ у концертному залі - це не те ж саме, що включати музику на програвачі вдома.

Олексій повернув нам їжу для душі, я шалено вдячний йому, я захоплююся ним, знаючи, через що йому довелося пройти, щоб зробити це можливим ".
Из интервью для Odessa Classics
- Ви вперше в Одесі. Традиційне питання: як вам наше місто?
- Я мріяв сюди потрапити з дитинства. Серйозно! У мене була велика книжка про найбільших скрипалів світу, і там було дуже багато скрипалів з Одеси. Я читав її і думав, що обов 'язково поїду в Одесу, коли виросту, - подивитися на місто скрипалів. Так що спасибі Олексію за запрошення, виповнилася моя дитяча мрія!

Чекаємо на нову зустріч!
Фоторепортаж з концерту-закриття фестивалю
(Фото: Микола Вдовенко)
Вчи німецьку мову в аккредитованому центрі Goethe-Institut Ukraine!
Заповніть, будь ласка, форму і ми зв 'яжемося з Вами по телефону або електронною поштою!
Рівень, який Вас цікавить
Напишіть Ваші запитання чи коментар

Дізнатися більше
про "Баварський дім, Одеса"

Детальна інформація про всі напрямки діяльності: німецька мова, німецька бібліотека, економіка, соціальна робота
Наші новини
вул. Успенська, д. 60, оф.2 (другий поверх)
65045 Одеса
Україна

+380668611508
+38048777 06 96

info@bayernhaus.com.ua
Нас можна знайти тут:
Ваші ім`я та прізвище
Ваш номер телефону
Адреса електронної пошти
Напишіть Ваше запитання або залиште коментар