Раз білі, значить, баварські!
Баварські сосиски здобули популярність також під назвою Weisswurst, що в перекладі означає "білі ковбаски". Білий колір ним прідает свініна, з которой вони зроблені на третину (дві треті — телятіна, петрушка, лімонная цедра, лук, перец, сіль, ароматні трави і прянощі). Білі колбаськи також називают мюнхенськимі, тому що їх винахідник, Мозер Зеп, придумав їх рецепт в своїй пивній в Мюнхені.
Тепер ці ковбаски вважаються недільним делікатесом на сніданок, разом з солодкою гірчицею з Регенсбурга. Жартівливими термінами "межа білої ковбаси" (Weißwurstgrenze) або "екватор білої ковбаси" (Weißwurstäquator) деякі навіть визначаються межі Баварії!
Баварці не відстають від берлінців, прославляючи свій винахід: білой ковбасі присвячені поеми, написані гастрономічні трактати, і навіть був присвячен конгрес! Чого тільки варті рядки гімну вайсвурст: "Ти королева серед ковбас, ти так красиво вигинаєшся по краю тарілки. Зніми свою білу накидку, відкрий свої ніжні плечі ".