Німецький культурний центр
"Баварський дім, Одеса"

та Arthouse Traffic
за підтримкою Goethe-Institut Ukraine запрошують!
Фестиваль Нове німецьке кіно – це поглиблений експрес-курс останніх подій у кіно Німеччини, добірка найкращих німецьких прем'єр і кінофестивальних хітів за минулий рік. Проводиться Ґете-Інститутом спільно з компанією Артхаус Трафік та "Баварським домом, Одеса".

Цей фестиваль є одним з найстаріших фестивалів в Україні, які представляють кінематограф своєї країни: в 2020 році буде проходити у 26-й раз!

Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Цього року локація проведення фестивалю - кінотеатр Сінема-Сіті.

Програма
15.10.2020: УНДИНА / UNDINE Режисер: Крістіан Петцольд
Нас чекає неймовірна красива та цікава історія, в якої режисер віддає дань німецькому романтизму та представляє глядачам глубоку та зворушливу мелодраму про сучасну русалку.

Фільм "Ундина" перетворює старовинний германський міф про таємничого духа води на сучасну казку в світі, позбавленому чудес. Режисер Крістіан Петцольд створює свою Ундину - вона бореться з відчаєм покинутої жінки та закохується знову, в Крістофа, який досліджує забуті світи на дні водосховища. В кіно переплітається повсякдення та примарна надреальність. Історія кохання за життя і смерть, що розповідається з невимушеним піднесенням [Джерело: 70-й Міжнародний кінофестиваль у Берліні (каталог)]

Німеччина, Франція, 2020
У ролях: Паула Бєр, Франц Роговський, Мар'ям Зорі

16.10.2020: ПОВІТРЯНА КУЛЯ / BALLON
Режисер: Міхаель Хербіг
Напружений трилер на основі реальних подій - фільм "Повітряна куля".
НДР влітку 1979 року: дві сім'ї планують втекти до ФРН через німецько-німецький кордон – для цього вони розробляють відважний план втечі на саморобній повітряній кулі. Та ледь не долетівши до кордону, куля падає у ліс, і таємна поліція Штазі вже йде по їхніх слідах. Під загрозою викриття сім'ї наважуються на другу спробу і гарячково майструють другу, більшу кулю.
Реальну історію двох родин з НДР режисер Міхаель Буллі Гербіґ перетворює на захопливий трилер. Фільм «Повітряна куля» розповідає про те, наскільки небезпечною була втеча через найжорстокіший та найзагрозливіший кордон Європи того часу.

Німеччина, 2018
У ролях: Фрідріх Мюке, Кароліна Шух, Давид Кросс

17.10.2020: ІМ'Я / DER VORNAME
Режисер: Зенке Вортманн
Ну який же фестиваль без комедії у суботній вечір? Третій у програмі фільм феста "Нове німецьке кіно" - сатирична комедія у популярному жанрі камерного обіду, стрічка Зенке Вортманнa «Ім'я». За сюжетом подружня пара університетських снобів організовує сімейне застілля. Все проходить спокійно, поки молодший брат дружини не оголошує, що його подруга скоро народить хлопчика, якому вже придумали ім'я – Адольф.

Господарі та Рене не можуть повірити в те, що почули. У запеклій суперечці, що набирає все більших обертів, не гребують згадками про витіснені конфлікти, гріхи молодості та сімейні таємниці, лише б завдати дошкульних емоційних ударів. Відтак дискусія про табуїзоване ім'я перетворюється в зведення порахунків, в якому немає ніяких табу.

Країна: Німеччина, 2018
У ролях: Крістоф Марія Гербст, Флоріан Давид Фіц, Кароліна Петерс

18.10.2020: БЕРЛІН АЛЕКСАНДЕРПЛАЦ / BERLIN ALEXANDERPLATZ
Режисер: Бурхан Курбані
Справжня потужна бомба у програмі фестивалю «Нове німецьке кіно»! З основної конкурсної програми Берлінського кінофестивалю відібрано сучасну інтерпретацію славетного роману Альфреда Дебліна – кримінальну драму «Берлін Александерплац» Бурхана Курбані. Головний герой фільму, нелегальний мігрант із Західної Африки, хоч і поклявся стати кращою людиною, все одно під впливом обставин вливається до підпільного світу німецької столиці.

Франціс з Гвінея-Бісау вирушає в небезпечну мандрівку нелегальним шляхом з Африки до Європи. Коли його човен потрапляє у шторм, він клянеться стати чемною людиною, якщо врятується. Зрештою він неушкодженим висаджується на європейський берег. Дорога приводить його до Берліну, де він щиро намагається дотримуватися клятви. Але ...

Німеччина, Нідерланди, Франція, Канада, 2020
У ролях: Альбрехт Шух, Йелла Хаазе, Йоахім Круль

19.10.2020: МІЙ КІНЕЦЬ. ТВІЙ ПОЧАТОК / / MEIN ENDE. DEIN ANFANG.
Режисер: Маріко Міногучі
Останнею у програмі фестивалю «Нове німецьке кіно» стане драма «Мій кінець. Твій початок» режисерки Маріко Міногучі. На прикладі трагічної історії стосунків пари закоханих цей фільм досліджує поняття теорії відносності та дежавю. У головній ролі – зірка стрічки «Робота без авторства» Саскія Розендаль. У Німеччині стрічку оцінила Асоціація кінокритиків, яка присудила фільму премії за найкращий сценарій та найкращий повнометражний дебют.

Нора і Арон зустрічаються у метро, і це кохання з першого погляду. Для Нори це випадок, який звів їх разом, а для Арона це доля. Щастя триває недовго - Арона гине від пострілу, коли вони були в банку, на який напали грабіжники. Нора намагається різними способами втамувати біль. Зрештою проводить ніч з незнайомим чоловіком. Але Натан зрештою дає їй опору в житті. І чим більше часу вона проводить з ним, тим чіткіше відчуття, що вона вже давно знає Натана. Але що насправді їх поєднує?

Німеччина, 2019
У ролях: Саскія Розендаль, Жанетт Хайн, Ханнс Цішлер

Вчи німецьку мову в аккредитованому центрі Goethe-Institut Ukraine!

Заповніть, будь ласка, форму і ми зв 'яжемося з Вами по телефону або електронною поштою!
Рівень, який Вас цікавить
Напишіть Ваші запитання чи коментар
Дізнатися більше
про "Баварський дім, Одеса"
Детальна інформація про всі напрямки діяльності: німецька мова, німецька бібліотека, економіка, соціальна робота
Наші новини
вул. Успенська, д. 60, оф.2 (другий поверх)
65045 Одеса
Україна

+380668611508
+38048777 06 96

info@bayernhaus.com.ua
Нас можна знайти тут:
Ваші ім`я та прізвище
Ваш номер телефону
Адреса електронної пошти
Напишіть Ваше запитання або залиште коментар